Nemme og lækre grove muffins der er saftige i konsistensen.
Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl vand
3 æg
1 dl yoghurt, A38 e.lign.
150 g grahamsmel
50 g hvedemel
85 g mandler
2 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
½ tsk fint salt
75 g brun farin
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Portionen giver 12 velvoksne muffins.
Start med at blande havregryn og vand i en skål, så det kan trække, mens du laver de øvrige ingredienser klar.
Bland mel, mandler, vaniljesukker, kanel, salt, farin og bagepulver i en skål.
Tag skålen med havregryn og rør det sammen med yoghurten. Jeg brugte en sukkerfri appelsin, ananas, mango yoghurt, men der er selvfølgelig frit valg på alle hylder.
Kom nu havregrøden i skålen med de tørre ingredienser og rør det godt sammen. Tilsæt til sidst æggene.
Dejen er nu klar til at komme i muffin-formene. Smør evt. formene inden hvis du ikke har non-stick forme.
Bages i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Kontroller evt. med en gaffel om muffinen er færdigbagt.
Sådan. Super nemt og et sundere alternativ til smør og olie muffins. Bum!.
Variationer
Muffins er jo kageverdens svar på en pizza. Kombinationsmulighederne er uendelige.
Udskift mandler med en anden nød f.eks. hasselnødder eller valnødder. Eller bare drop nødderne helt.
Tilsæt finthakkede gulerødder.
Tilsæt æbletern eller små bær.
Tilsæt mørk chokolade.
Brug 3 modne bananer og et æg mindre i stedet for havregrød.