The Mind - et underholdende kortspil om samarbejde

I The Mind handler det om at samarbejde for at nå rundens mål. Kortspillets regler er simple, men derfor kræver spillet stadigvæk koncentration af deltagerne.

Spillet The Mind leveres i en lille æske uden en masse spildplads, så det er nemt at tage med i tasken, hvis man skal på tur. Æsken inderholder 100 kort med tal, 12 level-kort, nogle liv-kort og kastestjerne-kort.

I 2018 vandt The Mind kritikerprisen på "Spiel des Jahres", hvilket er den tyske udgave af "Årets spil".

Spillets regler kort

Målet med The Mind er, at spillerne skal få lagt tal-kortene ned på bordet i numerisk rækkefølge, uden at spillerne kommunikerer sammen. Man må ikke tale, lave grimasser eller signaler mens spillets runde er i gang.

Spillet starter på level 1. Hver spiller får 1 tal-kort. Runden starter og der skal lægge kort på bordet. Klarer spillerne level 1 fortsættes der selvfølgelig til level 2. For hver level spillerne stiger skal de have tilsvarende antal kort, når runden starter, så level 2 giver 2 kort, level 5 giver 5 kort. Maksimum level er 12 kort, som spillerne skal lægge ned i rækkefølge. Laveste kort først, så det næst laveste kort og så det tredje laveste osv.

Undervejs i spillet får spillerne en gevinst, når de klarer et level. Det kan være et ekstra liv eller en kastestjerne.

Hvis spillerne laver fejl i en runde, mister de et liv. Er der 0 liv tilbage slutter spillet, og alle spillerne har tabt. The Mind handler om at samarbejde, så enten vinder alle, eller også taber de.

Kastestjerne kortene kan hjælpe spillerne med at klare runden. Hvis en spiller brænder for at bruge en kastestjerne, skal man give signal til de andre spillere, og hvis alle er enige om at bruge en kastestjerne, kan spillerne gøre det. Når kastestjernen smides, skal alle spillere fjerne deres laveste kort fra spillet.

Vurdering af The Mind

Spillereglerne i The Mind er simple, så både børn og voksne kan lære The Mind i løbet af få minutter. Udfordringen i The Mind er samarbejds-elementet. Spillerne skal have en strategi for hvordan de vil lægge kortene ned, så de kan lægge kortene i rækkefølge uden at snakke sammen.

I starten er det vanskeligt, specielt hvis ikke alle spillere er fokus, når runden starten. Hold fokus, så er det muligt at klare level 12. Spillehæftet i The Mind æsken indeholder nogle tips til, hvordan spillerne bedre kan klare opgaven.

Holdbarheden af The Mind kræver nok, at man over tid spiller spillet med forskellige deltagere. Når man først har lært taktikken i spillet, bliver det nemt, og derfor vil jeg anbefale, at man starter nogle levels oppe f.eks. level 6.

Jeg kan roligt anbefale andre mennesker at prøve The Mind, som også fint kan bruges som et let underholdende selskabsspil, da hver runde ikke tager mere end et par minutter. En gang imellem kan det også være fint med sådan et kortspil, der kun tager en 15-20 minutter i alt, hvis man ikke lige lyster at sætte et par timer af til Matador eller et andet spil.

Emneord