Matchpoint

Woody Allan spændingsfilm bl.a. med Jonathan Rhys Meyers og Scarlett Johansson. God film.

Handlingen foregår i London delvist blandt the upper class. Filmen er instrueret af Woody Allen, men modsat så mange andre Allen film, deltager han ikke selv i herlighederne.

Filmen bliver kategoriseret som en romance/thriller, men ligefrem at kalde det en thriller er nok lige lovlig meget sagt. Hvis filmen ses over en tidslinie inderholder den nok cirka 15-20 minutter thriller elementer, resten af filmen er et opbyggende trekantsdrama.

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) er gift med Chloe (Emily Mortimer), men han har en affærre med Nola Rice (Scarlett Johansson). Så sker det at Nola bliver gravid, og Chris lover hele tiden, at han nok skal forlade sin kone, men det sker ikke rigtig, i stedet finder Chris på den ene røverhistorie eller den anden.

Filmens dilema er, at Chris's svigerfar samtidig er direktør for det firma, som Chris arbejder for. Hvis Chris skal smide kortene på bordet og bekende sit utroskab, vil han temmelig sikkert også være en færdig mand på hans nuværende karrierevej.

Ved et tilfælde opdager Nola, at Chris lyver omkring sine historier, og hun konfrontrere Chris, men det udløser en lavine af desperation og fortvivelse hos Chris. Han bliver nød til at få kabalen til at gå op, uden at han mister ansigt, karriere og adgangen til the upper class.

Matchpoint er en velspillet film, hvor man som tilskuer bliver holdt hen i spænding om, hvordan Chris får løst sit dilema. Chris har en fortid som tennisspiller, og det er værd at bemærke filmens åbningssekvens med en tennisbold, der rammer netkanten - nogle gange hopper bolden over på modstanderens bane, og andre gange falder den desværre ned på ens egen banehalvdel.

Modsat så mange andre Woody Allen film, er Matchpoint ikke bare en film, hvor tilskueren følger en folk skøre New Yorkere med deres individuelle problemer. I Matchpoint er der en konkret gåde og et problem, der skal løses. Derfor engner denne film sig til alle, uanset om man er dedikeret tilhænger af Woody Allen eller ej.

Læs også

Hjertelandet dokumentar anmeldelse Hjertelandet dokumentar anmeldelse

Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar både skuffer og begejstre. Rørende dokumentar film. Dokumentaren er en fortsættelse af deres to tidligere film om kvinder fra og i Thailand.

Last Christmas filmanmeldelse Last Christmas filmanmeldelse

Årets engleske julefilm har fået titlen Last Christmas, og den udspringer af Wham sangen med samme navn. Emily Clark har hovedrollen og George Michael leverer en stribe af musik.

Valhalla 2019 filmanmeldelse Valhalla 2019 filmanmeldelse

Ny filmatisering af Peter Madsens Valhalla tegneserie eventyr med Fenar Ahmad som instruktør. Tegnestregerne er denne gang skiftet ud med ægte skuespillere. Filmen er bedre end sit rygte.

Jojo Rabbit filmanmeldelse Jojo Rabbit filmanmeldelse

Historien om drengen Jojo Rabbit der har en usynlig ven med navnet Hitler. Det er politisk ukorrekt. Det er rigtig sjovt og god underholdning - men også med et seriøst underliggende lag.

Jojo Rabbit filmanmeldelse Jojo Rabbit filmanmeldelse

Historien om drengen Jojo Rabbit der har en usynlig ven med navnet Hitler. Det er politisk ukorrekt. Det er rigtig sjovt og god underholdning - men også med et seriøst underliggende lag.