Telttur til Svinkløv strand

Svinkløv strand er meget mere end blot stedet med badehotellet. Hyggelig campingplads og fin omkringliggende natur.

Svinkløv ligger i Jammerbugt kommune i den nordlige del af Jylland. Området er især kendt for sit badehotel, der med sin dramatiske historie og placering på første parket til stranden lokker mange gæster og turister til.

Ikke langt fra badehotellet ligger den hyggelige Svinkløv campingplads på en højderyg. I sin tid blev stedet brugt under andenverdenskrig til at holde øje med skibe i Nordsøen. Der findes stadigvæk en bunker, som man kan gå ind i og kigge ud over havet.

Aftenudsigten. I baggrunden kan man se det berømte badehotel.

Svinkløv camping

Svinkløv camping holdt indtil fornylig under Naturstyrelsen og er placeret i et nu fredet naturområde. I 2019 blev pladsen købt af en række investorer. Den nuværende campingforpagter fortsætter i 2020, derefter vil pladsen sandsynligvis blive overtaget af nogle nye forpagtere. De nye investorer vil dog ikke ændre på "Svinkløv ånden", og pladsen skal forblive et sted, hvor man kan slappe af og finde ro.

Da campingpladsen ligger på en højderyg, giver turen ned til stranden en portion gratis motion. Området i Svinkløv byder på en masse natur og frisk luft.

Pladsen er en blanding af campingvogne, telte og hytter i meget fin stand. Der er et særlig primitivt teltområde, men man kan også sagtens sove i telt blandt campingvogne og autocampere. Alt er opdelt i gader og stier med beplantning, så langt de fleste steder på pladsen, kan man være en smule afskærmet. Det er rart, at campingpladsen ikke blot føles som en flad mark.

På campingpladsen finder du gode køkken- og badeforhold, legeplads bl.a. med svævebane, trampoliner og gynger. En virkelig god ting ved pladsen er, at det et gratis at tage bad, så ikke noget med at skulle bøvle med poletter til "mafiapriser". Det er også gratis at benytte wifi på pladsen. Wifi virker bedst, når man er i nærheden af bygningen med køkken, bad og opholdsrum.

I opholdsrummet findes der endda en kummefryser, hvilket var rigtig godt for os teltboende, da vi kunne smide køleelementer i fryseren og bruge dem næste dag f.eks. til nedkøling af drikkevare i teltet, eller når vi skulle på udflugt.

Man kan være uheldig og ramme køkkenet i myldretid, og der kan rummet med komfur, ovn og håndvask godt virke en anelse lille i forhold til campingpladsens størrelse.

Se udsigten fra bunkeren ved campingpladsen.

Campingpladsen placering i et fredet naturområde gør, at når først de boende gæster er faldet til ro, så er der utrolig stille på pladsen. Der er ingen trafik i nærheden, og det eneste man kan høre er lyden fra vinden og havets brusen.

Vi har boet på Svinkløv campingplads flere gange, og vi vil helt sikkert vende tilbage til pladsen. Du kan finde flere oplysninger om campingpladsen på Svinkløv camping hjemmesiden.

Her finder du Svinkløv strand og campingpladsen

Den størst by i området er Fjerritslev, derfra er der kun 13 kilometer til campingpladsen.

Når du bor i Svinkløv, er der ikke langt til andre til seværdigheder f.eks. et besøg hos fiskerne fra Thorup strand ("Gutterne fra kutterne") eller en lidt længere tur til bunker fæstningen i Vigsø. Nogle få kilometer fra Svinkløv ligger Slettestrand, hvor der er mulighed for at bade og se fiskerbåde.

Læs også

Tirpitz bunker- og ravmuseum Tirpitz bunker- og ravmuseum

I juli 2017 åbnede Tirpitz bunker- og ravmuseum. Læs mere om det flotte og imponerende museum der bestemt ikke er en kedelig oplevelse.

Tak for sangen Kim Larsen Tak for sangen Kim Larsen

Ingen kan vist sige sig fri fra at have nynnet med på en Kim Larsen eller Gasolin sang. Street art til ære for Kim Larsen.

Alternativ version af Guns N' Roses' Sweet Child of Mine fra Hua Hin i Thailand Alternativ version af Guns N' Roses' Sweet Child of Mine fra Hua Hin i Thailand

Klip af alternativ version af Guns N' Roses' Sweet Child of Mine fra Market Village Hua Hin i Thailand.

Se billeder og video fra lys- og animationsshowet Himlen over Viborg Se billeder og video fra lys- og animationsshowet Himlen over Viborg

Oplev billeder og video fra det imponerende lys- og animationsshow Himlen over Viborg, hvor Viborg Domkirke bruges som baggrund.