Mayonnaise på 2 minutter
Du kan selv lave nem og lækker hjemmelavet mayonnaise på ganske få minutter med en stavblender.
At lave sin egen mayo kræver ikke det helt store, hvis bare du har en stavblender. Jeg læste om denne opskrift forskellige steder på nettet, og besluttede mig for at teste den. Det virker bare! Find de forskellige ingredienser og mayonnaisen er færdig på 2 minutter uden at den skiller.
Hvem der oprindeligt er kommet på denne teknik til at lave mayonnaise, ved jeg ikke, men jeg er rigtig glad for, at jeg har afprøvet det. Det er blevet min goto teknik og gør det super nemt og hurtigt at lave mayonnaise.
Ingredienser
1 æg
2 dl olie
1-2 tsk æbleeddike eller en anden type eddike med lidt smag
lidt salt
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en skål eller plastikcylinder.
Kør med stavblenderen i 1-2 minutter. Vupti du har nu lækker mayonnaise!
Holdbarheden for mayonnaisen vil være cirka en uge. Jeg tror dog ikke, at der vil være noget tilbage, når først du går i gang med at spise denne mayonnaise.
Mayonnaise varianter
Du kan nemt opfinde dine egne varianter. Det kan f.eks. være estragon mayo, hvor du bruger estragoneddike, hvis du har det, mens ellers tilsætter du bare 1 tsk tørret estragon, når du har rørt mayonnaisen færdig.
En anden variant kan være chili mayo, som du kan lave ved at tilsætte chili og paprika for at give lidt rødlig farve evt. rører det sammen med en lille smule ketchup.
Læs også
Brød med groft rugmel og fuldkorn
Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.
Havregrynsknas (crunch)
Prøv denne lækre og nemme hjemmelavede havregryns knas til at pifte din yoghurt eller skyr op med.