Havregrynsknas (crunch)
Prøv denne lækre og nemme hjemmelavede havregryns knas til at pifte din yoghurt eller skyr op med.
31. marts 2015 (opdateret )
I diverse supermarkeder kan man købe knas (crunch), der primært er lavet af havregryn. Det kan f.eks. bruges til yoghurt, koldskål eller en lækker æblekage. Dog er det meget billigere at lave det selv :)
Ingredienser
2 dl havregryn
0,5 dl sukker
30 g smør
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Smelt sukker på en pande og tilsæt smør, når sukkeret er smeltet. Ganske samme teknik som til brune kartofler.
Vent på at sukkermassen bliver lysebrun, og tilsæt så havregryn samt vaniljesukker.
Bland havregryn og sukkermassen godt. Lige pludselig kan det gå stærkt, så hold lidt igen med varmen på nuværende tidspunkt ellers får havregrynsknasen en dårlig smag af brændt karamel.
Hæld efter et par minutter på panden den færdige knas ud på en bagepladen eller tallerken, så knasen kan afkøle.
Når havregrynsknasen er afkølet smuldres den med fingrene og puttes i en lufttæt beholder.
Læs også
Bananpandekager med havregryn
Nemme og lækre (sunde) pandekager med banan og havregryn. De kan bruges både til morgenmad, brunch, dessert eller kolde i madpakken.