Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

29. januar 2015 (opdateret )

Nemt langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Ingredienser

6 dl hvedemel
2 dl groft rugmel
1 dl fuldkorn hvedemel
7 dl vand
3 tsk salt
15 g Gær

samt 2 dl hvedemel til æltning efter hævning

Fremgangsmåde

Start med at hælde vandet i en skål og tilsæt salt og gær. Når gæren er opløst tilsættes de forskellige meltyper.

Rør det hele sammen til en lind dejmasse. Dejen vil på dette tidspunkt være forholdsvis flyvende og meget klistret, men det er helt efter planen. Dæk skålen med husholdningsfilm e.lign.

Da dejen skal hæve i lang tid, behøver den ikke blive at æltet. Hævetiden må gerne være mellem 8 til 12 timer. I denne udgave hæver dejen i 11 timer.

Efter hævning skal dejen have en let ælte tur med noget mel for at få lidt fast struktur på dejen. Tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen må ikke blive for tør. Jeg brugte i alt 2 dl hvedemel til æltningen og den efterfølgende formning af brødet.

Opdel dejen til 12 - 15 brød alt efter størrelse og form dem til boller. Lad brødet efterhæve en 45 til 90 minutter. Jeg valgte de 90 minutter. Gør at brødet ikke bliver så kompakt.

Start ovnen på 250 grader. Pensel brødet med vand. Når ovnen er klar skrues ovnen ned på 220 grader og brødet sættes ind. Bagetiden er cirka 25 minutter.

For at få en ekstra sprød skorpe på brødet kan man stille en skål med kogende vand i bunden af ovnen.



Læs også

Rufler med chokolade og tranebær Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.

Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie

Se hvor Rema 1000 finder plads til en helt særlig koldpresset rapsolie fra Bornholm. Selv trolden Krølle Bølle ville blive overrasket.

De klassiske Bamseboller De klassiske Bamseboller

Gode luftige boller sådan som alle bamser elsker dem. Denne opskrift på de klassiske Bamseboller stammer tildels oprindeligt fra DRs oline hjemmeside, men de har desværre valgt at fjerne opskriften fra deres side.

Brød med chokolademalt Brød med chokolademalt

Brød bagt med chokolademalt for at give en god smag og for at få det til at minde om rugbrød.