Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Normalt sværger jeg til "rigtige" brødopskrifter, hvor brødet mindst skal hæve mere end 8-10 timer (eller længere), men en gang imellem smutter hukommelsen så brødkassen er tom.

Så er det enten ud på cyklen til nærmeste brødudsalg, hvis der skal være friskbagt brød til morgenmaden, eller også skal man lave disse super hurtige grovboller.

Ingredienser

50 g smør
3 dl vand
50 g gær
1 tsk sukker
½ tsk salt
1½ dl chiafrø eller nogle andre kerner/frø
200 g grahamsmel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Smelt smøret ved svag varme.

Bland lunken vand, gær, salt, sukker og chiafrø i en skål

Tilsæt den smeltede smør. Herefter tilsættes grahamsmel som skal røres godt rundt.

Begynd at komme hvedemel i dejen. Rør og få den æltet godt.

Opdel dejen i 12 stykker og form dem som boller.

Pensel bollerne med mælk evt. kom birkes på og sæt dem ind i en kold ovn. Sæt temperaturen på 225 grader og bag i cirka 20 minutter.

Det må da siges at være super nemt! Næst er bare at få dækket bord, brygget noget kaffe, skære lidt frugt og måske lave scrambled eggs og bacon, mens bollerne bager. Så er den store morgenmad på plads i løbet af ingen tid.

Hvad er chiafrø?

Udråbt til at være superfood, magiske sundhedsbomber og meget andet. Sagen er den, at chiafrø indeholder mange kostfibre, proteiner, kalk, omega-3 fedtsyrer og antioxidanter. Lige når frøene kommer i vand, får frøene en geleagtig overflade, så de ligner haletudse æg - det forsvinder heldigvis.

Gær, gær, gær

Måske du har undret dig over mængden af gær. Ja, det er ret heftigt, men når man springer over hvor gærdet er lavest med dejen, så skal der noget "krudt" til :) Jeg var selv ret mistroisk over for mængden, mon bollerne kommer til at smage af gær? Men det gør de faktisk ikke.

Hvis du ønsker at spare på gæren og f.eks. kun bruge 15 gram, skal du nok lade bollerne hæve en 8 timer eller mere - det kunne jo være om natten.

Bollerne klarer sig også fint i fryseren.



Læs også

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie

Se hvor Rema 1000 finder plads til en helt særlig koldpresset rapsolie fra Bornholm. Selv trolden Krølle Bølle ville blive overrasket.

Rufler med chokolade og tranebær Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.

Brød med chokolademalt Brød med chokolademalt

Brød bagt med chokolademalt for at give en god smag og for at få det til at minde om rugbrød.

De klassiske Bamseboller De klassiske Bamseboller

Gode luftige boller sådan som alle bamser elsker dem. Denne opskrift på de klassiske Bamseboller stammer tildels oprindeligt fra DRs oline hjemmeside, men de har desværre valgt at fjerne opskriften fra deres side.