Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.

Rufler er små brød med rygmel. I denne udgave gøres de ekstra lækre med chokolade og tranbær, så de kan bruges som en lille snack eller et middelmåltid.

Ingredienser

25 g gær
1½ dl. vand (lunken)
1½ dl. kærnemælk
1 spsk. brun farin
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 g rugmel
250 g hvedemel
100 g Chokolade
100 g tranebær
rulles i sesamfrø eller birkes

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, brun farin og rugmel.

Kom den første halvdel af hvedemelet i, og derefter tilsættes resten lidt efter lidt. Dejen skal æltes glat.

Når dejen er ved at være glat tilsættes groft hakket chokolade og tranebær. Hvis chokoladen kommer i tidligt, oplever du bare, at varmen fra dine hænder begynder at smelte chokoladen.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid.

Dejen deles i to og rulles til en aflang pølse ligesom et flüte. Skær pølsen i 7 stykker. Opskriften giver i alt 14 rufler. Form brødene nogenlunde firkantet.

Ønskes det kan ruflerne vendes i vand og så rulles i sesamfrø eller birkes. De smager godt både med og uden.

Brødene skal hæve igen tildækket i 30 minutter på en bageplade.

Bag ruflerne ved 200 grader i 15 min.

Ruflerne er særdeles velegnet til frysning. Tag et par stykker ud af fryseren og i en pose om morgen, inden du tager på arbejde. Så har du en nem snack til om formiddagen eller eftermiddagen, når du lige trænger til et boost.



Læs også

Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Belgisk stærk ale - ølbryg nr 11 Belgisk stærk ale - ølbryg nr 11

Efter en længere ølbrygnings pause har jeg valgt at forsøge mig med en belgisk stærk ale. Se opskriften og læs om fremgangsmåden.

Saaz stout - ølbryg nr. 10 Saaz stout - ølbryg nr. 10

Ultra sort stout brygget på pale ale, karamel og chokolade malte, farin og tilsat udelukkende saaz humle.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam. Nem og virkelig god opskrift. Også velegnet til fryseren.