De klassiske Bamseboller

Gode luftige boller sådan som alle bamser elsker dem. Denne opskrift på de klassiske Bamseboller stammer tildels oprindeligt fra DRs oline hjemmeside, men de har desværre valgt at fjerne opskriften fra deres side.

Denne opskrift stammer oprindeligt fra DRs oline hjemmeside, men de har desværre valgt at fjerne opskriften fra deres side.

Derfor bringes her en svagt modificeret opskrift af de klassiske bamseboller.

Fremgangsmåde

50 gram gær
8 spsk. vand
3 dl sødmælk eller letmælk
6 tsk. sukker eller et par skefulde honnning
¾ tsk. salt
½ dl olie
800 gram hvedemel
Tilsæt kardemomme efter behag

1 æg til pensling

Når drejen er samlet, rulles dejen til en pølse, og der skæres en 12 til 20 klumper alt efter den ønskede bollestørrelse. Form klumperne til boller.

Sæt bollerne på en bageplade til hævning en 30 minutter.

Efter hævning pensles bollerne med æg og bages 10-12 minutter ved 225°C i en ovn til de er mørke gyldne.

Bollerne er egnet til fryseren.

Læs også

Rufler med chokolade og tranebær Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam. Nem og virkelig god opskrift. Også velegnet til fryseren.

Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie

Se hvor Rema 1000 finder plads til en helt særlig koldpresset rapsolie fra Bornholm. Selv trolden Krølle Bølle ville blive overrasket.

Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.