Antboy 3 anmeldelse

Børne-superhelten Antboy er tilbage i sin tredje film, som også bliver den sidste film i denne omgang. Et gensyn med nye og gamle skurke som helte.

13. februar 2016 (opdateret )

En trilogi går mod sin afslutning. Drengen Pelle, der blev bidt af en genmodificeret myre og endte med at blive den hemmelige superhelt Antboy, bor fortsat i byen Middellund. Fra tid til anden skal der rykkes ud, arbejdet kalder, spises lidt sukker for at få nye helte kræfter, men en dag dukker der en ny superhelt op, han kommer Antboy i forkøbet. Filmens første mysterium er på plads.

Forskningsvirksomheden Exofarm har fået ny direktør, Alicia Dufort, der spilles af Paprika Steen. Da Loppen løslades fra fængsel efter at have gennemgået terapi, er Alicia klar til at tilbyde Loppen et job.

Loppen er dog forbeholdende over at skulle vende tilbage til sin gamle arbejdsplads. Det viser sig da også hurtigt, at Alicia Dufort ikke har rent mel i posen.

Vi savner...

den røde furie, der desværre ikke er ret meget med i den nye Antboy film. Det drejer sig kun om ganske få minutter. Furien befinder sig i Tyskland på kostskole, så det kan undre, hvorfor hun har fået en meget central placering, sammen filmens andre hovedroller, på filmplakaten.

Det kunne være rart med et moderne svar på Pippi Langstrømpe for lidt ældre børn. Her kunne den røde furie sagtens træde ind i rollen og uddele nogle øretæver på en børnevenlig måde.

The show must go on

Trods fraværret af den røde furie er Antboy en veloplagt superhelte film, måske ikke ligefrem den bedste i serien, men absolut seværdig når den sættes i relation med de øvrige to film.

Historien kommer til en slutning. Det endelig opgør med Antboy, Helten uden navn, Loppen og Alicia Dufort som aktører.

Selv om Antboy filmene låner gevaldigt fra Marvel universet, er det fantastisk med en dansk børnefilm, der ikke udelukkende spiller på fladpandet "prut i en dåse"-komik. De tre Antboy film stikker dybere, har humor og spænding.

Derfor kunne det også være interessant om Antboy og resten af holdet vendte tilbage. Ikke nødvendigvis i sin nuværende form. En rød furie film eller tegneserie. Der findes 6 Antboy bøger skrevet af Kenneth Bøgh Andersen, så der er flere historier at arbejde videre med.

Trailer

Robert-pris nomineringer 2017

Antboy 3 er blevet nomineret i hele 5 forskellige Robert-pris kategorier. Det drejer sig om følgende: Årets børne- og ungdomsfilm, Årets adapterede manuskript, Årets kostumier, Årets kostumier og Årets sounddesigner.

Det blev dog desværre ikke til nogle Robert-priser til Antboy 3.

Instruktør: Ask Hasselbalch
Skuespillere: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Paprika Steen, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Astrid Juncher-Benzon

Spilletid: 1 time 25 minutter

Læs også

Jojo Rabbit filmanmeldelse Jojo Rabbit filmanmeldelse

Historien om drengen Jojo Rabbit der har en usynlig ven med navnet Hitler. Det er politisk ukorrekt. Det er rigtig sjovt og god underholdning - men også med et seriøst underliggende lag.

Valhalla 2019 filmanmeldelse Valhalla 2019 filmanmeldelse

Ny filmatisering af Peter Madsens Valhalla tegneserie eventyr med Fenar Ahmad som instruktør. Tegnestregerne er denne gang skiftet ud med ægte skuespillere. Filmen er bedre end sit rygte.

Last Christmas filmanmeldelse Last Christmas filmanmeldelse

Årets engleske julefilm har fået titlen Last Christmas, og den udspringer af Wham sangen med samme navn. Emily Clark har hovedrollen og George Michael leverer en stribe af musik.

Hjertelandet dokumentar anmeldelse Hjertelandet dokumentar anmeldelse

Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar både skuffer og begejstre. Rørende dokumentar film. Dokumentaren er en fortsættelse af deres to tidligere film om kvinder fra og i Thailand.

Zombieland filmanmeldelse Zombieland filmanmeldelse

Sjov zombie action komedie med masser af underholdende friske oneliners. Nut up or shut up.