Devious Maids

Hvis du savner en afløser for Desperate Housewives, så er det værd at kigge nærmere på denne tv-serie om en gruppe mexicanske stuepiger, der arbejder i Beverly Hills for en række vidt forskellige rige familier.

21. april 2014 (opdateret )

Første sæson af serien Devious Maids er løbet over skærmen i Amerika. Bag serien står bl.a. March Cherry og Eva Longoria der begge var en del af holdet bag Desperate Housewives.

Det er derfor heller ikke nogen kæmpe overraskelse, at Devious Maids serien har flere lighedspunkter med Desperate Housewives. Lighederne gælder både historie opbygning og de filmiske virkemidler, men en tv-serie med mere i denne samme stil gør absolut intet.

Der sker et mord...

Første afsnit af serien starter lige på og hårdt med et mord på en mexicansk stuepige i Beverly Hills. Under en fest kommer en stuepige vraltende ud af huset og falder pladask i swimming poolen, som langsomt fyldes med tåger af blod.

Mordet bliver første sæsons gennemgående historie. Sideløbende opstår der naturligvis forskellige problematiske situationer og andre små historier bliver flettet ind i det overordnede plot.

Stuepigerne

Hovedrollerne i serien er alle stuepiger af spansk afstamning så som Mexico og Puerto Rico. Hver arbejde de i Beverly Hills for en rig familie, der hver på sin måde også bidrager til seriens historie med bl. a. utroskab, økonomisk kriminalitet, skumle seksuelle arrangementer, en søn med stofmisbrug, en hævngerrig ekskone og savnet af en mistet søn og . Palettens vifte er stor.

Stuepigerne har også deres egne ting at rydde op på. En vil gerne være latino popstjerne, og hun forsøger at bruge sine forbindelser via jobbet. En anden vil gerne have sin søn til Amerika fra Mexico. En anden forelsker sig i arbejdsgiverens søn, hvilket hendes mor ikke er tilfreds med. Endelig er der så hende stuepigen, som måske i virkeligheden slet ikke en stuepige.

Vi ses igen

Serien starter meget dramatisk men derefter synes jeg, at serien først bliver rigtig interessant fra 3. afsnit, og derefter kan de resterende 10 afsnit i sæsonen sluges råt. Der opstår hele tiden nye ridser i lakken, som gør, at man bare er nød til at se, hvad det næste bliver. Dette gælder både omkring mordet, stuepigernes og de rige familiers historier.

Første sæson af Devious Maids slutter med en vaskeægte cliffhanger, men heldigvis er serien blevet fornyet med en anden sæson.

Serien stopper

Det er blevet besluttet, at Devious Maids ikke fortsætter efter sæson 4.

Læs også

Julie og Julia filmanmeldelse Julie og Julia filmanmeldelse

Historien om to madglade mennesker der krydser hinanden uden dog at møde hinanden. Film om kogebogsforfatter Julia Child og hendes fan Julie Powel.

Zombieland filmanmeldelse Zombieland filmanmeldelse

Sjov zombie action komedie med masser af underholdende friske oneliners. Nut up or shut up.

Viborg Animation Festival Kawaii Epikku udstilling Viborg Animation Festival Kawaii Epikku udstilling

Årets Viborg Animation Festival har Japan som tema. Dette betyder flere aktiviteter i Viborg relateret til anime, manga og japansk kunst.

Jackie anmeldelse med Natalie Portman Jackie anmeldelse med Natalie Portman

Filmen Jackie om Jacqueline Kennedy med Natalie Portman i hovedrollen tager sit udgangspunkt i timerne op til og mordet på John F. Kennedy i Dallas samt planlægningen af begravelsen.

Hjertelandet dokumentar anmeldelse Hjertelandet dokumentar anmeldelse

Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar både skuffer og begejstre. Rørende dokumentar film. Dokumentaren er en fortsættelse af deres to tidligere film om kvinder fra og i Thailand.