Jackie anmeldelse med Natalie Portman

Filmen Jackie om Jacqueline Kennedy med Natalie Portman i hovedrollen tager sit udgangspunkt i timerne op til og mordet på John F. Kennedy i Dallas samt planlægningen af begravelsen.

Hvordan føles det når ens mand bliver skyd lige for næsen af en? Hvordan føles det når hans hjernemasse splatter ud over din kjole? Det også andre spørgsmålet bringes til live i filmen Jackie. Historien om Jacqueline Kennedy og mordet på John F. Kennedy.

Filmen Jackie med Natalie Portman i hovedrollen tager sit udgangspunkt i timerne op til en køretur gennem byen Dallas i staten Texas. Historien er velkendt, vi venter bare på, at det skal ske. John F Kennedy skydes og rammes flere gange, mens Jacqueline Kennedy sidder ved siden af. Hun forsøger forgæves at hjælpe hendes mand.

En tid efter begravelsen af JFK bliver Jacqueline Kennedy interviewet af en journalist. Jackie vil kontrollere alt hvad der bliver skrevet, undervejs fortæller hun historien med hendes egne ord. Om mordet og planlægningen af begravelsen.

Det er vigtig for Jacqueline, at JFK begraves med ære. Hun går op opdagelse i historiebøgerne, og beslutter sig for at det skal være storslået, som da Abraham Lincoln blev begravet.

Mordet sker den 22. november 1963 og begravelsen foregår den 25. november, så hovedparten af filmen foregår i løbet 4 dage.

Natalie Portman styrer

Det ligger klar fra filmens begyndelse, at Natalie Portman kommer til at styre denne film med en hård og kirurgisk sikker hånd. Hun spiller fantastisk. Hun både ligner og tale meget i stilen, som var det Jacqueline Kennedy selv.

Hendes præstation gør filmen værd at se, men det kan dog ikke ændre ved, at filmen som sådan har nogle langsomme perioder og musikken i filmen kunne også have været noget bedre. Et usædvanlig irriterende og deprimerende stryger arrangement.

Trailer

Et spørgmål om at ære

Da jeg tog i biografen for at se denne film, havde jeg ikke studeret selve filmens indhold i detaljer. Mine forventninger var en film om Jackie Kennedy, men det vil være en falsk varebetegnelse. Mordet på John F. Kennedy stjæler for meget fokus af handlingen, hvis dette skulle have været en film om Jackie Kennedy.

Ligesom Jacqueline Kennedy går efter at gøre sin mand ære, burde filmen også forsøge at gøre den rigtige hovedperson ære. Det kan derfor undre, at man i filmen ikke bruger noget tid på at fortælle om livet efter begravelsen. Intet fremgår af det liv, ej heller at hun til sin dø var yderst respekteret. End ikke fødsels- og dødsdatoerne for Jacqueline Kennedy vises før rulleteksterne.

Jacqueline Lee "Jackie" Kennedy Onassis
28. juli 1929 - 19. maj 1994

Instruktør: Pablo Larraín
Skuespillere: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, John Hurt
Spilletid: 1 time 40 minutter

Emneord

Læs også

Valhalla 2019 filmanmeldelse Valhalla 2019 filmanmeldelse

Ny filmatisering af Peter Madsens Valhalla tegneserie eventyr med Fenar Ahmad som instruktør. Tegnestregerne er denne gang skiftet ud med ægte skuespillere. Filmen er bedre end sit rygte.

Jojo Rabbit filmanmeldelse Jojo Rabbit filmanmeldelse

Historien om drengen Jojo Rabbit der har en usynlig ven med navnet Hitler. Det er politisk ukorrekt. Det er rigtig sjovt og god underholdning - men også med et seriøst underliggende lag.

Hjertelandet dokumentar anmeldelse Hjertelandet dokumentar anmeldelse

Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar både skuffer og begejstre. Rørende dokumentar film. Dokumentaren er en fortsættelse af deres to tidligere film om kvinder fra og i Thailand.

Last Christmas filmanmeldelse Last Christmas filmanmeldelse

Årets engleske julefilm har fået titlen Last Christmas, og den udspringer af Wham sangen med samme navn. Emily Clark har hovedrollen og George Michael leverer en stribe af musik.

Zombieland filmanmeldelse Zombieland filmanmeldelse

Sjov zombie action komedie med masser af underholdende friske oneliners. Nut up or shut up.