Julie og Julia filmanmeldelse

Historien om to madglade mennesker der krydser hinanden uden dog at møde hinanden. Film om kogebogsforfatter Julia Child og hendes fan Julie Powel.

20. oktober 2009 (opdateret )
Filmen er en to-delt oplevelse, hvor Meryl Streep står for den ene del i form af personen Julia Child, mens Amy Adams, der spiller personen Julie Powell, er filmens anden del. Begge filmens hovedpersoner er autentiske og manuskriptet er lavet ud fra en række bøger skrevet af de oprindelige hovedpersoner.

Julia Child

Julia Child var en kvinde der trængte til noget at tage sig til i 1950'ernes Frankrig, mens hun var udstationeret sammen med hendes mand. Det endte med at blive fransk kogekunst så amerikanere kunne forstå det, der blev Julia Childs opgave. Undervejs i filmen følger vi Meryl Streeps figurs kamp for at tilegne sig kokkefærdigheder og få udgivet en kogebog på det amerikanske marked.

Julie Powell

Den anden hovedrolle person, Julie, arbejder for et forsikringsfirma i New York i år 2002. Hun savner et fritidprojekt, og efter at have holdt et lille brainstorm møde med sin kæreste, ender hun med at ville blogge på nettet. Julie Powell elsker at lave mad, og hun er dybt fascineret af Julia Childs kogebog. Missionen for bloggen bliver hver eneste dag at leverer en artikel omkring tilberedning af retter fra kogebogen - i alt 524 opskrifter.

God underholdning

Julie og Julia er en morsom og rigtig godt sammensat film. Meryl Streep leverer et flot underholdende portræt af virkelighedens Julia Child. Der går ikke mange minutter efter kogebog forfatterens entre før tankerne glider en anelse ind på Dame Edna, og dette skyldes udelukkende Meryl Streeps stemmeføring - det er hylende morsomt. Hvis der skal findes et dansk sidestykke til Julia Child må det være Kirsten Hyttemeier.

På rollelisten ses desuden Stanley Tucci, som Julia Child ægtefælle. Dette par spillede også sammen i The Devil Wears Prada, hvor de også gjorde det rigtig godt.

Amy Adams gør det også godt som blogger. Hun minder til tider om en vis anden rødhåret New Yorker kvinde med navnet Miranda (fra Sex and the City) i hendes udtryk. Det er ikke altid, at madlavningen forløber helt som planlagt, og det kommer der mange gode situationer ud fra.

Konklusion

Mere kan der ikke sige om Julie og Julia andet end at denne film kan anbefales til alle der sætter pris på god underholdning og mad. Det vurderes, at denne film også vil holde til flere gennemsyn på dvd, når den en gang udkommer. Et ønske til dvd udgivelsen er at den kommer til at indeholde nogle programmer med den originale Julia Child.

Læs også

Jackie anmeldelse med Natalie Portman Jackie anmeldelse med Natalie Portman

Filmen Jackie om Jacqueline Kennedy med Natalie Portman i hovedrollen tager sit udgangspunkt i timerne op til og mordet på John F. Kennedy i Dallas samt planlægningen af begravelsen.

Hjertelandet dokumentar anmeldelse Hjertelandet dokumentar anmeldelse

Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar både skuffer og begejstre. Rørende dokumentar film. Dokumentaren er en fortsættelse af deres to tidligere film om kvinder fra og i Thailand.

Zombieland filmanmeldelse Zombieland filmanmeldelse

Sjov zombie action komedie med masser af underholdende friske oneliners. Nut up or shut up.

Viborg Animation Festival Kawaii Epikku udstilling Viborg Animation Festival Kawaii Epikku udstilling

Årets Viborg Animation Festival har Japan som tema. Dette betyder flere aktiviteter i Viborg relateret til anime, manga og japansk kunst.