Fedora 11 KDE tips

Fedora 11 KDE tips

Tips og opsætning af Fedora 11 KDE på Lenovo S10.

Touchpad

Noget af det første man lægger mærke til efter installation af Fedora er at ens touchpad ikke virker. Dette er af en eller anden underlig grund DEFAULT indstilling ? altså ikke en fejl. Se mere på https://fedoraproject.org/wiki/Fedora_11_FAQ#My_Synaptics_touchpad_won.27t_tap-to-click_or_scroll for løsningen på hvordan touchpad'en aktiveres.

Lyd knas

Opstarts- og nedlukningslyd knaser efter et par sekunder, men det kan måske skyldes at Atom processoren ikke kan følge med pga. at der er en del system aktivitet på det tidspunkt. Lyd i alm. video og musik er ikke noget problem.

Efter nærmere undersøgelser viser det sig dog, at problemer med lyden skyldes PulseAudio driveren. For at løse problemet skal Pulse Audio fjernes og i stedet skal Alsa være installeret. Se en mere detaljeret forklaring på http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?p=1070768.


Hvor er det trådløse netværkkort?

Fedora understøtter ikke somn udgangspunkt det trådløse Broadcom netkort, da driveren til dette netkort er en lukket driver. For at få wlan til at virke skal der et kabel i det alm. netstik og så skal pakken kmod-wl installeres. Efter en genstart virker det trådløse netværk.

Bemærk at når der kommer opdateringer til kernen, så skal man ikke bare fluks installerer den nye kernel, da kmod-wl formodentlig ikke findes til den nye kerne. Vent et par dage indtil der bliver udsendt en ny version af kmod-wl, der passer til den nye kerne.

Ændring af forskellige sikkerhedsindstillinger

Ved hver opstart spørg KDE kodeordsmanager efter password, hver gang der skal oprettes en forbindelse til det trådløse netværk, og det bliver hurtigt ret belastende. Hekdigvis kan prompten fjernes ved at sætte det flueben. Inde under netværksforbindelser skal man tage egenskaber på den trådløse forbindelse og sætte flueben i "Available to all users". Netværksforbindelse kan bl.a. åbnes ved at højre-klikke på wlan-ikonet efter at der er blevet forbundet til netværket. Efter genstart kommer der ikke allerede en kodeords prompt. Se evt. mere på: http://forums.opensuse.org/network-internet/wireless/387719-disabling-keyring-prompts-wlan.html.


En anden irriterende ting er at der kommer kodeords prompt når man vil mounte (forbinde) til de Windows partitioner, der findes på samme maskine. Dette er dog blot et spørgsmål om at have de rigtige rettigheder. Se evt. mere på http://blog.amit-agarwal.co.in/2009/07/29/fedora-11-leonidas-fix-hdd-hard-disk-and-cddvd-automount-issues-for-users-other-than-root/


Installation af programmer

Installationsscript der fjerner nogle forskellige unødige programmer og samtidig installerer Autoten, der er et program, som det meget nemt at installerer en masse forskellige programmer.

Forbinde til Windows maskine

http://blmath.wordpress.com/2009/07/02/connect-to-windows-share-with-fedora-11/.

Opsætning af Dropbox under KDE

Det fantastiske filsynkroniserings værktøj DropBox findes pt. kun i nogle pakker til Gnome, da den integrerer til Gnome filmanageren Nautilus. Det kan dog sagtens lade sig gøre, at bruge DropBox sammen med KDE. Se fremgangsmåden på: http://antrix.net/journal/techtalk/dropbox_kde.html

DR tv

Der findes et add-on til FireFox der gør det lidt nemmere at få DR nettv til at virke. ?FireFox media connectivity? kan hentes på https://addons.mozilla.org/da/firefox/addon/446 . Dette add-on gør det muligt at åbne Drs programmer i en ekstern afspiller f.eks. Kaffeine, Totem eller VLC.

Læs også

Steam klient til Linux Steam klient til Linux

Steam klienten til Linux blev frigivet i 2013, og udvalget af spil er stødt stigende, da firmet bag Valve, selv ønsker at bruge Linux som spil- og underholdningsplatform. Steam er både til gratis og købe spil.

Xubuntu 13.10 Xubuntu 13.10

Gennemgang af min Xubuntu installation. Det medfølgende script virker med lidt individuelle justeringer fint til Xubuntu 12.04, 12.10, 13.04 og 13.10.

Temperaturmåling med Raspberry Pi Temperaturmåling med Raspberry Pi

Raspberry Pi'en er forholdsvis nem at udvide, så den bliver til mere end blot f.eks. et mediecenter. Eksempel på temperaturmåling og et program til logning udviklet i C# Mono .Net.

Nyttige Linux kommandoer Nyttige Linux kommandoer

Huskeliste over terminal kommandoer som jeg regelmæssigt eller fra tid til anden har brug for.

Desura klient til Linux Desura klient til Linux

Den første spiltjeneste til Linux. Tjenesten blev lanceret til Linux i slutningen af 2011.