Desura klient til Linux

Den første spiltjeneste til Linux. Tjenesten blev lanceret til Linux i slutningen af 2011.

Desura er en crossplatform spiltjeneste med et klientprogram til både Linux, Windows og OSX. Oprindeligt startede Desura i 2009, men det var først i 2011, at Linux klienten blev frigivet.

Konceptet bag Desura er det samme som kendes fra Steam og Origin. Du har et klientprogram, hvorfra du kan starte, købe og læse om spil. Desura adskiller sig fra Steam ved, at Desuras primære målgruppe er de såkaldte indie spil.

Dette vil sige, at spillene ikke er udviklet af store kommercielle firmaer, men af enkeltpersoner eller små grupper af udviklere.

Installation af klienten

Programmet skal hentes på Desuras hjemmeside. Efter at filen er hentet, skal den udpakkes f.eks. i Home-mappen.

Før du starter klienten, skal du installerer et par ekstra pakker, da Desura klienten desværre er afhængig af et par ældre pakker, som ikke er installeret som udangspunkt i XUbuntu/Kubuntu/Ubuntu 13.04, 13.10 eller 14.04.

sudo apt-get install libjpeg62 sudo apt-get install libssl0.9.8

Nu er klienten klar. Gå ind i desura-mappen og kør scriptet "desura" enten fra en terminal eller direkte fra din filmanager. Herefter går klient installationen i gang, henter nogle filer og opretter en genvej i din Linux distributions menusystem.

Når installationen er færdig, og du starter klienten, skal du oprette en konto hos Desura, inden du er klar til at spille.

Læs også

Tag et billede med din Raspberry Pi Tag et billede med din Raspberry Pi

Tilslut et webcam til din Raspberry Pi for at bruge computeren til at tage billeder med.

Nyttige Linux kommandoer Nyttige Linux kommandoer

Huskeliste over terminal kommandoer som jeg regelmæssigt eller fra tid til anden har brug for.

Raspberry Pi opsætning Raspberry Pi opsætning

Generel opsætning af en Raspberry Pi, der er en lille computer, der bl.a. kan bruges som mediecenter, server eller til styring af andre enheder.

Fedora 14 tips og kommentarer Fedora 14 tips og kommentarer

Tilbage til rødderne. Fedora får endnu en tur i møllen.

Steam klient til Linux Steam klient til Linux

Steam klienten til Linux blev frigivet i 2013, og udvalget af spil er stødt stigende, da firmet bag Valve, selv ønsker at bruge Linux som spil- og underholdningsplatform. Steam er både til gratis og købe spil.