Gai phat khing eller kylling med ingefær

Kylling stegt hovedsagelig med ingefær samt forskellige grønsager og kokosmælk.

Thailandsk og kinesisk inspireret ret med kylling og ingefær (gai phat khing). Der findes flere forskellige udgaver af denne ret, men dette bliver mit bud på en god omgang kylling med ingefær.

Ingredienser

500 gram kylling
1 snack peber
3 forårsløg
2 håndfulde brune markchampignoner
2 håndfulde basilikumblade

3 spsk olie
2 spsk soya
2 spsk fiskesovs
2 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
3 tsk knust ingefær
1 tsk chilisovs
400 ml kokosmælk

Ægnudler

Tilberedning

Varm olien i en pande eller wok. Når olien er blevet godt varm tilsættes kyllingestykkerne, jeg har valgt at bruge majskyllinge inderfileter.

Når kyllingestykkerne er tilberedt på den ene side tilsættes ingefær, og kyllingen vendes, så ingefærsmagen kan afgives til olien og kødet. Kyllingen kan evt. vendes nogle gange for at fordele ingefæren, og sikre at den ikke bruner.

Efter et par minutter når kyllingen er ved at være helt tilberedt tilsættes grønsagerne. Champignongerne og forårsløgene er skåret i skiver, mens peberfrugten er skåret i stænger.

Lad grønsagerne få lidt varme og fortsæt med at tilsætte fiskesovs, soya, æbleeddike, chilisovs og kokosmælk. Rør rundt så der dannes en sovs, når kokosmælken smelter. Chilisovsen, jeg har brugt, er hjemmelavet og meget stærk, så den brugte mængde vil variere alt efter hvilken chilisovs, du vælger at bruge. Some like it hot...men ideen med retten er, at det er ingefær, der spiller hovedrollen.

Når ingredienserne er kogt igennem lægges basilikumbladene på, og efter at tingene er blevet vendt er retten færdig. Så vidt jeg kan læse mig frem til, skal der traditionelt set serveres ris til retten, men jeg har valgt er bruge thailandske ægnudler i stedet for.

Smagen af ingefær er naturligvis tilstede. Eddiken giver syrlighed og soayen samt fiskesovs og evt. lidt salt giver den salte smag. Umiddelbart virker smagen meget autentisk, så jeg håber ikke, at opskriften træder nogen over tæerne :)

Læs også

Kimchi - lav selv koreansk superfood Kimchi - lav selv koreansk superfood

Min bedste omgang kimchi indtil videre. Læs opskriften og se hvor nemt det er at lave fermenterede grønsager. Det er virkelig sundt.

Mayonnaise på 2 minutter

Du kan selv lave nem og lækker hjemmelavet mayonnaise på ganske få minutter med en stavblender.

Friske forårsruller af rispapir med grønsager og kød Friske forårsruller af rispapir med grønsager og kød

Det er nemt at lave friske forårsruller af rispapir med grønsager og nudler. Du bestemmer selv fyldet, og selv børn kan lave deres egen favorit.

Ingefær shot med citron og honning Ingefær shot med citron og honning

Frisk og sund ingefær shot. Drik den rent som en morgen booster eller fortynd den med kogende vand og brug den som thé.

Genskabelse af japansk monster burger Genskabelse af japansk monster burger

Genskabning af Burger Kings japanske afdeling der lavede et kød monster af en burger med kylling, oksekød og bacon.