Thailandsk og kinesisk inspireret ret med kylling og ingefær (gai phat khing). Der findes flere forskellige udgaver af denne ret, men dette bliver mit bud på en god omgang kylling med ingefær.
Ingredienser
500 gram kylling
1 snack peber
3 forårsløg
2 håndfulde brune markchampignoner
2 håndfulde basilikumblade
3 spsk olie
2 spsk soya
2 spsk fiskesovs
2 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
3 tsk knust ingefær
1 tsk chilisovs
400 ml kokosmælk
Ægnudler
Tilberedning
Varm olien i en pande eller wok. Når olien er blevet godt varm tilsættes kyllingestykkerne, jeg har valgt at bruge majskyllinge inderfileter.
Når kyllingestykkerne er tilberedt på den ene side tilsættes ingefær, og kyllingen vendes, så ingefærsmagen kan afgives til olien og kødet. Kyllingen kan evt. vendes nogle gange for at fordele ingefæren, og sikre at den ikke bruner.
Efter et par minutter når kyllingen er ved at være helt tilberedt tilsættes grønsagerne. Champignongerne og forårsløgene er skåret i skiver, mens peberfrugten er skåret i stænger.
Lad grønsagerne få lidt varme og fortsæt med at tilsætte fiskesovs, soya, æbleeddike, chilisovs og kokosmælk. Rør rundt så der dannes en sovs, når kokosmælken smelter. Chilisovsen, jeg har brugt, er hjemmelavet og meget stærk, så den brugte mængde vil variere alt efter hvilken chilisovs, du vælger at bruge. Some like it hot...men ideen med retten er, at det er ingefær, der spiller hovedrollen.
Når ingredienserne er kogt igennem lægges basilikumbladene på, og efter at tingene er blevet vendt er retten færdig. Så vidt jeg kan læse mig frem til, skal der traditionelt set serveres ris til retten, men jeg har valgt er bruge thailandske ægnudler i stedet for.
Smagen af ingefær er naturligvis tilstede. Eddiken giver syrlighed og soayen samt fiskesovs og evt. lidt salt giver den salte smag. Umiddelbart virker smagen meget autentisk, så jeg håber ikke, at opskriften træder nogen over tæerne :)