Matador og mad, del 1

Ingen anden dansk tv-serie har i den grad samlet masserne, som Matador har. Læs om hvilke retter vores folkekære personer fra Korsbæk spiser til hverdag og fest.

9. december 2011 (opdateret )

Ingen anden dansk tvserie har i den grad samlet masserne, som Matador har. Det gør Matador til et oplagt emne til en temafest, da de fleste mennesker har deres egne favoritscener og citater, men der skal som bekendt også mad på bordet til en fest.

Denne side vil forsøge at give et overblik over, hvad der i grunden blev spist i Matador. Det skal dog være sagt med det samme, at det i visse scener er ret umuligt at se, hvad der indtages. Oversigten vil derfor primært indeholde retter, hvor det er ret tydeligt hvad vores folkekære personer fra Korsbæk spiser.

Afsnit 1: Den rejsende, 1929

Jernbanerestauranten: Gule ærter med flæske eller pølse.
Varnæs: Måske oksesteg, syltede agurker, suppegrønsager.
Jernbanerestauranten: Smørrebrød og æblekage.
Fede: Brunkål og flæsk.

Afsnit 2: Genboen, 1929

Jernbanerestauranten: Flæskesteg med rødkål og Waleskage.
Grisehandleren: Brunkål og flæsk.

Afsnit 3: Skiftedag, 1930

Jernbanerestauranten: Medisterpølse og medalje-kage.
Varnæs: Rosinboller, sandkage og jødekager.

Afsnit 4: Skyggetanten, 1931

Skjern: Flæskesteg, kartofler og rødkål.
Varnæs: Sandkage.
Jernbanerestauranten: Kogt torsk og sveskegrød.
Fede: Flæskesteg.
Varnæs: Sandkage og vaniljekranse.

Afsnit 5: Den enes dø, 1932

Varnæs: Boller og sandkage
Varnæs: Rugbrød med fedt, leverpostej, spegepølse.
Jernbanerestauranten: Skinke eller hamburgerryg.
Fede: Flæskeben.
Varnæs: Vaniljekranse og finskbrød.
Varnæs: Hjemmelavet medisterpølse.

Afsnit 6: Opmarch, 1932

Varnæs: Aspargessuppe, kylling og savarinkage.

Afsnit 7: Fødselsdagen, 1933

Varnæs: Hummer, klarsuppe, ovnstegt kalkun og 100 år fødselsdagslagkage.

Afsnit 8: Komme fremmede, 1934

Jernbanerestauranten: Kartofler og stegt sild.
Varnæs: Frokost med brød og pålæg. Tarteletter.
Postgården, fernisering: Snitter (minismørrebrød).
Varnæs: noget "vildt" med Waldorfsalat.
Varnæs: Hvide boller.
Skjern: Smørrebrød.
Grisehandler: Flæskesteg og æblekage.
Varnæs: Trekanter med pålæg.

Afsnit 9: Hen til kommoden, 1935

Agnes: Flæskesteg med kartofler og brun sovs.
Friis: Smørrebrød.
Jernbanerestauranten: Suppe og rugbrød.

Afsnit 10: I disse tider, 1935

Varnæs: Hvide boller og finskbrød.
Agnes: Stegt sild.
Varnæs: Suppe med brød til.
Jernbanerestauranten: Ostemad.
Møghe: Krebinetter.

Afsnit 11: I klemme, 1936

Fede: Kåldolmer.
Grisehandler: Medisterpølse.
Lund: Gås og brune kartofler.
Doktor Hansen: Blødkogt æg og rugbrød.

Afsnit 12: I lyst og nød, 1936 - 1937

Violet: Flødeskumslagkage, wienerbrød og småkager.
Grisehandler: Rugbrød, spegepølse og leverpostej. Herberts madpakke.
Jernbanerestauranten: Ostemad.
Skjern: Kaffe og smørrebrød.
Jernbanerestauranten: Uspecificeret smørebrød.
Varnæs: Gås. Juleaften.
Varnæs: Hvide boller og finskbrød.

Det var første del af listen. Næste del fortsætter i Matador og mad del 2.

Emneord



Læs også

Matador og mad, del 2 Matador og mad, del 2

Fortsættelse af listen over hvilken slags mad, der bliver indtaget i den fantastiske tv-serie Matador. Gode klassiske danske retter.

Havregrynsknas (crunch) Havregrynsknas (crunch)

Prøv denne lækre og nemme hjemmelavede havregryns knas til at pifte din yoghurt eller skyr op med.

Genskabelse af japansk monster burger Genskabelse af japansk monster burger

Genskabning af Burger Kings japanske afdeling der lavede et kød monster af en burger med kylling, oksekød og bacon.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Hjemmelavet persille ravioli med fetaost Hjemmelavet persille ravioli med fetaost

Grønne ravioli med persille og fetaost. Hjemmelavet pasta smager rigtig godt.