Hjemmelavet persille ravioli med fetaost

Grønne ravioli med persille og fetaost. Hjemmelavet pasta smager rigtig godt.

3. marts 2012 (opdateret )

Hjemmelavet pasta er nu det bedste, og det er ikke så besværligt at lave, som visse folk får det til at lyde. Ravioli kan laves på flere måder, men jeg har valgt at lave dem som halvcirkler. En anden måde kunne være at lave dem helt runde, ved at lægge to udstukne pastastykker oven på hinanden.

Persilleolie

For at lave dejen grøn laver jeg en tykmasse af blendet olie og persille - rimelig med persille. Massen er perfekt når den nærmer sig pesto stadiet, men den skal alligevel være en anelse med fyldende i det. Persillemasse må ikke være for flydende i det, da pastadejen så ellers nemt kan blive for tynd og fedtet i det pga. olien.

Pastadej

Nok til 4 personer eller 6-8 personer som forret
400 gram durumhvedemel
4 æg

Pastadejen laves af æg og mel tilsat den tykke persilleolie, så dejen bliver rigtig grøn. Det nemmeste er at lave dejen direkte på et bord, hvor der laves et hul i melet, hvor æggene slåes ud i. Brug en gaffel til gradvist at rører mere og mere af melet sammen med æggemassen og persillen. Når ingredienserne er samlet godt sammen, skal dejen ældes med hænderne til den er blevet helt fast.

Sæt pastadejen på en tallerken og dæk med husholdningsfilm eller læg dejen i en lufttæt bøtte, så pastadejen ikke bliver tør. Kom dejen i køleskabet indtil den skal bruges.

Gem dej i fryseren

Der skal i virkeligheden ikke ret meget pastadej til for at lave en pæn portion pasta. Hvis du tænker, at du har dej i overskud, kan du sagtens smide den i fryseren f.eks. opdele dejen i mindre kugler. På den måde kan du nemt en anden dag tage en kugle op, og du vil efter nogle timer være klar til at lave frisk pasta.

Ravioli

Pastadejen skal rulles meget tynd, det kan du enten gøre det på pastamaskine, men det kan også sagtens lade sig gøre med en almindelig kagerulle. Jeg har ikke selv en pastamaskine, og har ikke oplevet problemer med kagerulle-metoden. Tilgengæld har jeg hørt om flere, der har en pastamskine kun for at lade den samle støv ;)

Sørg for hele tiden at have en lille smule mel på bordet, så pastadejen ikke kommer til at hænge fast. Når dejen er rullet så tyndt ud, som du synes, at det kan lade sig gøre, er det blevet tid til at udstikke pastaen til ravioli. Til at udstikke med kan du bruge et glas, hvis du ikke lige ligger med metaludstikkere.

Som fyld til raviolien passer featost rigtig godt. Det er vigtigt ikke at få for meget fyld i raviolien, da det så ellers nemt kan gå i stykker under kogningen. Læg et stykke fetaost på lidt over midten af pastacirklen. Fold pastaen til en ravioli og tryk med en gaffel hele vejen rundt i kanten, så det lukker raviolien.

Du behøver ikke tilberede raviolierne med det samme, da de fint kan holde sig i køleskabet, sålænge de er pakket ind, for at undgå at pastaen bliver tør.

Kog pastaen en 3-4 minutter.

Som tilbehør til pastaen kan, der serveres nogle langtidsbagte tomater, djævle på hesteryg (dadler med bacon omkring) og nogle dråber balsamico.



Læs også

Havregrynsknas (crunch) Havregrynsknas (crunch)

Prøv denne lækre og nemme hjemmelavede havregryns knas til at pifte din yoghurt eller skyr op med.

Hindbærtærte på den enkle måde Hindbærtærte på den enkle måde

Det er blevet sæson for at plukke hindbær. Benyt chancen og lav denne enkle hindbærtærte. Du kan naturligvis også bruge andre bær og frugter.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Genskabelse af japansk monster burger Genskabelse af japansk monster burger

Genskabning af Burger Kings japanske afdeling der lavede et kød monster af en burger med kylling, oksekød og bacon.