Thisted bryghus

Thisted bryghus har i dag et stort udvalg af øl i forskellige stilarter såsom pilsner, ale og porter.

25. oktober 2011 (opdateret )

Thisted bryghus startede deres ølproduktion i 1902. Bryghuset lancerede i 1995 den første økologiske pilsner i Danmark.

Bock

******

Classic

******

Eksklusive

******

Forsøgsbryg 23c

******

Julebryg

******

Julebuk (Kun i Rema 1000)

6,0%. Der bliver lagt i ovnen til rigtig julestemning, når man læser etiketten til "julebuk", men lad være med at skrue forventningerne helt i top, da bukken er en tam, ufarlig og uden kraft. Øllen er rødbrun med en unavngiven tysk humle og stjerneanis som smagsgiver.

******

Øllen sælges kun i Rema 1000, da de og Thisted Bryghus har indgået et samarbejde. Desværre er smagsoplevelsen også discount-agtig, det ville have klædt denne julebuk, hvis den havde fået noget større pondus.

Julefnug

******

Jule stenøl

******

Limfjorsporter

******

Mrs. Brown

Bryghuset kalder selv denne engelske brown ale for "forførende", men der skal man nok lige klappe hesten en anelse. Et eller andet i mine smagsløg siger mig, at der er noget helt galt.

******

Efter et nærmere studie af etiketten, kan følgende læses "Mrs. Brown er den fyldige og elegante ale - mild og sødmefuld, som vi kender den fra England", men de glemmer at understrege, at denne dame har altså også tygget på et skrå fra askebægret.

Dette er en brown ale, hvor der er tilsat lakrids, og det er for mig en stilforvirring. Mit eksemplar af "Mrs. Brown" var hverken mild eller sødmefuld, sådan som en ægte brown ale skal være.

Pilsner

******

Porse guld

******

Porse guld ekstra

******

Porter

******

Påske stenøl

******

Triple pilsner

******

Økologgisk classic

******

Økologisk humle

******

Økologisk juleren

******

Økologisk pilsner

******

Økologgisk påskeæg

******

Læs også

Bohemian tjekkisk pilsner - ølbryg nr 13 Bohemian tjekkisk pilsner - ølbryg nr 13

En gylden drikkevenlig tjekkisk bohemian pilsner brygget med undergær og smagt til med Saaz humle. Se opskriften og læs om fremgangsmåden.

Harboe bryggeri Harboe bryggeri

Et kig på 3 forskellige Harboe øl, der sælges i farverige dåser for at adskille sig fra deres normale discount pilsnere. B for brown ale, P for pale ale og H for hvede.

Tuborg bryggeri Tuborg bryggeri

Tuborg prøver denne gang at lancere en økologisk og ufiltreret pilsner, som de hævder giver mere smag end deres traditionelle pilsner.

Carlsberg bryggeri Carlsberg bryggeri

Carlsberg porteren kom oprindeligt på markedet i 1895. En god porter med masser af smag, uden at den bliver for tung. Kan nydes hvor og når som helst.

Saaz stout - ølbryg nr. 10 Saaz stout - ølbryg nr. 10

Ultra sort stout brygget på pale ale, karamel og chokolade malte, farin og tilsat udelukkende saaz humle.