Brød med chokolademalt

Brød bagt med chokolademalt for at give en god smag og for at få det til at minde om rugbrød.

Bageriet med ting fra ølbrygning fortsætter denne gang med et brød med chokolademalt. Det er et eksperiment, så mængden af chokolademalt kan gå begge veje.

Opskrift

400 gram hvedemel
100 gram chokolademalt
350 gram vand
10 gram salt
Blandede kerner
gær

Alt efter vind og vejr skal der måske mere vand eller hvedemel i dejen. Det er bare vigtigt, at dejen ikke bliver for tør, da malten suger noget vand.

Brødet får lov til at hæve en times tid og bages ved 250 grader en 30-40 minutter til det er færdig.

Billeder

Chokolademalten knuses så det bliver til fin mel.

Brødet får lov til at hæve en i brødhævekurv.

Brødet efter en tur i ovnen.

Brødet er klar til spising.

Konklusion på eksperimentet

Det ligner rugbrød og har smag i retningen af rugbrød, men 100 gram chokolademalt er nok lige i overkanten. Brødet har en meget kraftig og delvis bitter maltsmag.

To forslag til forbedring kunne være et prøve en udgave af brødet med 50 gram chokolademalt eller lave et afkog af chokolademalten i det vand, der skal bruges til brødet. Afkoget burde kunne give nogle af de elementer der kendes af ølmæskning, hvor sukkerstoffer trækkes ud af malten ved at koge malten ved ca. 68 grader.

Læs også

Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.

Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie

Se hvor Rema 1000 finder plads til en helt særlig koldpresset rapsolie fra Bornholm. Selv trolden Krølle Bølle ville blive overrasket.

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam. Nem og virkelig god opskrift. Også velegnet til fryseren.

Rufler med chokolade og tranebær Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.