Nogle gange trænger kroppen bare til et kick. Ingefær shots har været meget populære, men et godt chili shot er bestemt ikke at foragte. Et chili shot giver et rigtig godt kick.
Ingredienser
1 liter æblejuice/most
7 thai-chiller
1 spsk cayennepeber
1 spsk chilipulver
Start ned at skære chilerne i lidt mindre stykker. Kom dem i en morter sammen med lidt af æblejuicen. Kværn chilierne godt for at frigives deres saft og kræfter. På billedet er der 3 chilier i morteren resten kom i efter billedet var taget.
Kom herefter æblechili-blandingen op i en gryde og tilsæt caynnepeber og chilipulver samt resten af æblejuicen.
Giv juicen et lille opkog så der begynder at komme damp, det skal dog ikke koge for alvor.
Lad juicen trække så chilipulver og cayennepeber får frigivet farve og styrke til blandingen.
Efter en anelse afkølingen hældes blandingen gennem en si for at fjerne de værste chilistykker og kerner.
Hæld æble-chili-juicen på en flaske og stil den i køleskabet.
Når juicen er helt afkølet, er den klar til at blive nydt.
Forskellige slags chilier og styrke
Der findes naturligvis rigtig mange forskellige chilisorter, og den samme sort kan have forskellige styrkeniveauer alt efter, hvordan den er blevet dyrket. Derfor er mængden af chili kun vejledende, og du må smage dig frem til din yndlingskombination.
Jeg brugte en koreansk chilipulver, fordi jeg ved, at den farver rigtig meget. Jeg ville gerne have, at mit chili shot fik en rødlig farve frem for at være bleg ligesom de chili shots, der sælges i supermarkederne.
Mine chilier hedder thai-chili, der er noget mere spark i dem end f.eks. jalapeno, som har en scoville værdi på 6.000 - 8.000. En thai-chili ligger på 50.000 – 100.000 scoville. Kan du ikke finde thai-chili, sælges der en chili med navnet rawit i supermarkederne, som ligner en thai-chili til forveksling.
Trods dette smager denne chili shot fantastisk. En umiddelbar sødme fra æblejuice, og nogle sekunder efter begynder chilien at arbejde sig igennem. En behagelig varme og kriblen i ansigtet følger efter :-D