Hjemmebagt mæskbrød

Efter et veloverstået ølbryg er der mulighed for at bage sit eget mæskbrød. Det minder om rugbrød og smager rigtig godt.

Efter et veloverstået ølbryg er der mulighed for at bage sit eget mæskbrød. Det minder om rugbrød og smager rigtig godt. Mæsken er den kogte malt.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på alm. groft brød og justerede til undervejs. Der kan også findes andre opskrifter på mæskbrød på nettet.

Mæsk og mel:

Dejen bliver en ret fugtig dej:

Det færdige resultat:

Opskriften

Runde 1
250 gram mæsk
350 gram hvedemel
350 ml lunken vand (kunne også være øl)
10 gram salt
15 gram gær (lille klump)
lidt sirup

Runde 2
100 gram hvedemel
100 gram rugmel

Dejen røres sammen i en skål. Som det kan ses på billederne ovenfor er det en temmelig fugtig dej. Efter en god omgang røren stilles dejen til hævning i 2 timer.

Efter første runde med hævning tilsættes yderligere noget mel og dejen æltes med hænderne.

Smør en rugbrødsform med olie og pres dejen ned i formen, så den kommer ud i alle hjørnerne.

Stil dejen til hævning i 1 times tid.

Bag i ovnen i cirka 45 minutter ved 230 grader.

Efter bagning tages brødet ud af formen og lægges det til afkøling på en bagerist.

Emneord

Læs også

Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut Bag grovboller med chiafrø på kun 35 minutter fra start til slut

Hvis du bare trænger til nybagt brød i en fart, så er denne opskrift lige sagen. Nemt og hurtigt.

Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie Rema 1000 finder en helt særlig plads til rapsolie

Se hvor Rema 1000 finder plads til en helt særlig koldpresset rapsolie fra Bornholm. Selv trolden Krølle Bølle ville blive overrasket.

Rufler med chokolade og tranebær Rufler med chokolade og tranebær

Nogle gange trænger man bare til en nem snack, der ikke nødvendigvis behøver at være helt usund. Små brød med rugmel, chokolade og tranebær.

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam

Sprøde lækre rundstykker med havregryn og sesam. Nem og virkelig god opskrift. Også velegnet til fryseren.

Brød med groft rugmel og fuldkorn Brød med groft rugmel og fuldkorn

Prøv dette nemme langtidshævet brød der næsten gør alt arbejdet selv. Dejligt mættende pga. det grove rugmel og fuldkorns hvedemel.